Odebírejte nás na YouTube
Kapr na pivě
Porce okořeněného a citronovou šťávou pokapaného kapra zprudka opečené na pánvi na oleji, chvíli podušené spolu se šalotkou, česnekem, bobkovými listy.
Ingredience:
- 1 kg kapra
- 100 g anglické slaniny
- 100 g šalotky
- 1 dl piva
- 4 ks stroužky česneku
- 2 ks bobkové listy
- 1 lžička nasekané petrželky
- citronová šťáva
- hladká mouka
- máslo
- pepř
- kmín
- olej
- sůl
Postup:
- Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet.
- Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme porce kapra a prudce opečeme, z obou stran.
- Část oleje slijeme, přidáme nakrájenou slaninu, půlky šalotky, plátky česneku, bobkový list a podlijeme pivem, přiklopíme pokličkou a dusíme 5-7 minut.
- Porce měkkého kapra vyjmeme, odstraníme bobkový list, přidáme nasekanou petrželku, zaprášíme hladkou moukou, zjemníme lžičkou másla, osolíme, opepříme a necháme 2 minuty provařit.
- Porce kapra na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Tip:
Kapra takto můžeme připravovat v celku, jen filety, nebo i podkovy.