Jemný sýrový nákyp
Nadýchaný nákyp se strouhaným sýrem, vajíčky, máslem, moukou a mlékem zapečený v malých mističkách do zlatova.
Ingredience:
- 160 g nastrouhané goudy
- 160 g polohrubé mouky
- 40 g másla
- 4 ks vajec
- 3 dl mléka
- 1 lžíce solamylu
- mletá paprika
- špetka muškátového květu
- sůl
Postup:
1. Do vroucího mléka dáme sůl a máslo, vsypeme mouku a na ohni vypracujeme nelepivé hladké těsto.
2. Odstavíme a zapracujeme po jednom vejce, pak sýr a Solamyl a muškátový květ.
3. Vložíme do zapékacích mističek, které jsme vymazali studeným máslem.
4. Zvolna zapékáme asi 30 minut při 170 – 180° C – respektujeme přitom vlastnosti své trouby.
5. Podáváme ihned po upečení se zeleninovým salátem.