Jahody se zakysanou smetanou

Odebírejte nás na YouTube

Jahody se zakysanou smetanou

Pojďme zavzpomínat na léto třeba s tímto jahodovým dezertem se zakysanou smetanou a tvarohem.

Ingredience:

  • 375 g zakysané smetany (14%)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • vanilkový cukr
  • jahody
  • piškoty

 

Postup:

  1. Jahody omyjeme a nakrájíme na větší kousky.
  2. Zakysanou smetanu a měkký tvaroh rozmícháme a podle chuti můžete dát i cukr.
  3. Do misky, nebo většího hrnku dáme na dno piškoty a první vrstvu smetany s tvarohem a na to přijdou jahody. V tomto pořadí střídáme vrstvy do vyčerpání ingrediencí.
  4. Nakonec posypeme vanilkovým cukrem a dáme vychladit do lednice a výborný osvěžující dezert je na světě.


Tip:

Fantazii se meze nekladou, jahody nemusíme dávat v celku, ale můžeme je nejdříve rozmačkat vidličkou. Místo vanilkového cukru můžeme finální vrstvu ozdobit skořicí a snítkem máty. Při servírování lze dezert ozdobit zapíchnutím cukrářského piškotu, nebo libovolné sladké tyčinky.