Odebírejte nás na YouTube

Italská rajská polévka

Recept z Itálie na chutnou sladkokyselou polévku z rajčat.

Ingredience:

  • 1 l vody
  • 2-4 lžíce rajčatového protlaku
  • 70 g nudlí do polévky
  • 5 ks kuliček celého pepře
  • 4 ks kuliček nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 ks skořice
  • 1 ks menší cibule
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • Sůl
  • čerstvá bazalka na ozdobu

 

Postup:

  1. Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli překrojenou na dvě půlky a veškeré koření.
  2. Vše vaříme přibližně 20 minut, následně z polévky vyndáme veškeré koření.
  3. Polévku dochutíme lžicí octa a dvěma lžícemi cukru, podle potřeby dochutíme ještě solí.
  4. Polévku můžeme zahustit jíškou, nebo bohatě postačí polévkové nudle.
  5. Ihned můžeme podávat, nejlépe s čerstvou bazalkou, která nám polévku krásně provoní.