Odebírejte nás na YouTube
Hrušková povidla
Recept na povidla v hruškové variaci.
Ingredience:
- 300 g cukru krupice
- 1 balíček skořicového cukru
- 100 ml rumu
- 2 kg hrušek
- 10 ks hřebíčku
- 1 lžička kyseliny citronové
Postup:
- Hrušky očistíme, polovinu oloupeme a všechny nakrájíme na menší kousky a umeleme ve strojku na maso, nebo rozsekáme v robotu (2000 g čisté váhy).
- Hrušky dáme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, i utlučené hřebíčky (celé hřebíčky vložíme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je paličkou na maso, nebo si je připravíme v hmoždíři) a vaříme za občasného míchání hodinu a půl. Pak vlijeme polovinu rumu a vaříme další půl hodinu.
- Nakonec přidáme kyselinu citronovou za stálého míchání a poté přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme a zabalené do deky necháme do druhého dne pozvolna vychladnout.