Hrušková povidla

Odebírejte nás na YouTube

Hrušková povidla

Recept na povidla v hruškové variaci.

Ingredience:
  • 300 g cukru krupice
  • 1 balíček skořicového cukru
  • 100 ml rumu
  • 2 kg hrušek
  • 10 ks hřebíčku
  • 1 lžička kyseliny citronové


Postup:

  1. Hrušky očistíme, polovinu oloupeme a všechny nakrájíme na menší kousky a umeleme ve strojku na maso, nebo rozsekáme v robotu (2000 g čisté váhy).
  2. Hrušky dáme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, i utlučené hřebíčky (celé hřebíčky vložíme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je paličkou na maso, nebo si je připravíme v hmoždíři) a vaříme za občasného míchání hodinu a půl. Pak vlijeme polovinu rumu a vaříme další půl hodinu.
  3. Nakonec přidáme kyselinu citronovou za stálého míchání a poté přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme a zabalené do deky necháme do druhého dne pozvolna vychladnout.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.