Hraběnčiny řezy

Lahodný dezert s jablky a ořechy.

Ingredience (těsto):

  • 200 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 ks žloutek
  • 450 g polohrubé mouky
  • 6 g prášku do pečiva

 

Ingredience (náplň):

  • 200 g cukru krystal
  • 50 g rozinek
  • 1 lžička skořice
  • 4 ks bílek
  • 100 g ořechů
  • 600 g jablek

 

Postup:

  1. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky utřené cukrem, změklé máslo a vypracujeme co nejrychleji do těsta.
  2. Dvě třetiny namačkáme do plechu a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, vypranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy.
  3. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, nastrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět je upečené. Po vychlazení krájíme zoubkovaným nožem.