Hraběnčiny řezy

Odebírejte nás na YouTube

Hraběnčiny řezy

Lahodný dezert s jablky a ořechy.

Ingredience (těsto):

  • 200 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 ks žloutek
  • 450 g polohrubé mouky
  • 6 g prášku do pečiva

 

Ingredience (náplň):

  • 200 g cukru krystal
  • 50 g rozinek
  • 1 lžička skořice
  • 4 ks bílek
  • 100 g ořechů
  • 600 g jablek

 

Postup:

  1. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky utřené cukrem, změklé máslo a vypracujeme co nejrychleji do těsta.
  3. Dvě třetiny namačkáme do plechu a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout.
  4. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, vypranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy.
  5. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, nastrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět je upečené.
  6. Po vychlazení krájíme zoubkovaným nožem.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.