Odebírejte nás na YouTube
Houbová smaženice
Když nevíte co s houbami, připravte si skvělou rychlou smaženici, která bude chutnat celé rodině.
Ingredience:
- 700 g hub (hříbků, lišek, křemenáčů atd.)
- 1 lžíce husího nebo vepřového sádla
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce jemné krupičky
- 5-6 vajec
- špetka drceného kmínu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- zelená petrželka
Postup:
- Houby dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Oloupanou cibuli najemno nasekáme a česnek nakrájíme na tenké plátky. Společně orestujeme na rozpuštěném sádle.
- Přidáme houby, okořeníme drceným kmínem a po krátkém orestování zaprášíme krupičkou. Ta nám z hub sebere přebytečnou vodu.
- Společně podusíme cca 8 minut. Nejlépe pod poklicí.
- Když jsou houby měkké, zalijeme rozšlehanými vejci.
- Osolíme, opepříme a za stálého míchání upražíme. Konzistence vajec by měla zůstat vláčná, proto pánev z plotny odstavíme o trochu dříve. Vejce v horké pánvi ještě trochu dojdou.
- Hotovou smaženici podáváme s pečivem a na talíři posypeme nasekanou zelenou petrželkou.