Odebírejte nás na YouTube
Grilovaný hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě
Hermelíny potřené hořčicí, pokladené zkaramelizovanou cibulí, zabalené v alobalu, grilované na roštu grilu.
Ingredience:
- 1 balení Sedlčanský Hermelín na gril (obsahuje 4 ks sýra)
- 200 ml světlého piva
- 4 lžičky dijonské celozrnné hořčice
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce hnědého cukru
- 60 g kompotovaných, čerstvých nebo mražených brusinek
- 2 ks větší cibule
- sůl
Postup:
1. V hluboké pánvi nahřejeme olej, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky, jakmile cibule začne zlátnout, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat, pak obsah pánve zalijeme pivem, podle chuti přisolíme a odstavíme.
2. Hermelíny potřeme hořčicí, posadíme do alobalu a na každý dáme 1/4 zkaramelizované cibule, zakryjeme kouskem pečicího papíru a zabalíme do alobalu.
3. Dáme na gril a pečeme 5 – 7 minut z každé strany.
4. Hotové sýry můžeme při podávání doplnit listy salátu a pečivem.