Grilovaný hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě

Hermelíny potřené hořčicí, pokladené zkaramelizovanou cibulí, zabalené v alobalu, grilované na roštu grilu.

Ingredience:

  • 1 balení Sedlčanský Hermelín na gril (obsahuje 4 ks sýra)
  • 200 ml světlého piva
  • 4 lžičky dijonské celozrnné hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 60 g kompotovaných, čerstvých nebo mražených brusinek
  • 2 ks větší cibule
  • sůl

 

Postup:

1. V hluboké pánvi nahřejeme olej, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky, jakmile cibule začne zlátnout, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat, pak obsah pánve zalijeme pivem, podle chuti přisolíme a odstavíme.
2. Hermelíny potřeme hořčicí, posadíme do alobalu a na každý dáme 1/4 zkaramelizované cibule, zakryjeme kouskem pečicího papíru a zabalíme do alobalu.
3. Dáme na gril a pečeme 5 – 7 minut z každé strany.
4. Hotové sýry můžeme při podávání doplnit listy salátu a pečivem.