
Gnocchi s kuřecím masem, žampiony, brokolicí a nivovou omáčkou
Bramborové noky, servírované se smetanovou omáčkou ochucenou smetanou a nastrouhaným modrým sýrem, s vložkou růžiček brokolice a plátků žampionů.
Ingredience:
- asi 500 g gnocchi (bramborové nočky)
- 500 g kuřecích prsou
- 200 ml smetany
- 1 dcl bílého vína
- 1 hrnek nakrájené brokolice
- 4 ks žampiony
- 3 ks stroužky česneku
- 1 ks jarní cibulky
- 1 ks nivy
- domácí podravka
- voda
- pepř
- sůl
Postup:
1. Nejprve si uvaříme noky (můžeme si připravit domácí, nebo můžeme ohřát koupené).
2. Na vyšší pánvi si dáme trochu oleje a orestujeme maso, ke konci ho osolíme a opepříme.
3. Maso vyjmeme a přidáme oříšek másla, cibulku a nakrájený česnek, orestujeme a přidáme nakrájenou brokolici a pokrájené žampiony, zalijeme vínem, necháme zredukovat a pak přidáme 1 dcl vody a okořeníme domácí podravkou.
4. Vaříme asi 20 minut a nakonec přistrouháme nivu a zalijeme smetanou, provaříme, přidáme maso a dochutíme solí a pepřem.
5. Na talířích podáváme noky, směs a zdobíme jarní cibulkou.