Glazovaná šunka
Pečená šunka potíraná při pečení cukrovo-ananasovým nálevem.
Ingredience:
- 5 kg šunky v celku
 - 100 g cukru
 - 6 ks hřebíčku
 - 6 ks plátků ananasu
 - 1 lžíce zeleného pepře
 - 1 lžíce mletého hořčičného semínka
 - 1/2 lžíce mletého zázvoru
 - 1/2 lžíce česnekového prášku (sušený česnek)
 - 250 ml ananasové šťávy
 - špetka soli
 
Postup:
- Nejprve šunku necháme ve studené vodě máčet 12 hodin.
 - Osušíme ji, položíme kůží dolů na rošt do trouby a postavíme pod ní pekáč.
 - Šunku pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 150 minut.
 - Jakmile je upečená, vytáhneme ji, necháme vychladnout a odřízneme jí kůži.
 - Vrstvu tuku nařežeme do kosočtverců.
 - Ananasovou šťávu svaříme s cukrem a kořením, touto směsí pak maso pokropíme.
 - Do zářezů zasuneme jednotlivé hřebíčky.
 - Takto upravenou šunku dáme znovu péci na 30 minut při teplotě kolem 220 °C.
 - Při pečení ji po pěti minutách potíráme ananasovou šťávou a 10 minut před koncem pečení na šunku poklademe kolečka ananasu, kdy středy ananasu vyplníme zeleným pepřem.
 - Po dopečení šunku naporcujeme na plátky a podáváme jak teplou, tak i za studena, jednotlivé porce zdobíme kolečkem ananasu s pepřem.