Dušené zelí se slaninou

Odebírejte nás na YouTube

Dušené zelí se slaninou

Jako výborná příloha k vepřovému masu, nebo k českým knedlíkům se bezpochyby hodí dušené zelí.

Ingredience:

  • 1 sklenice zelí (asi 670 g)
  • 100 g slaniny (můžeme zvolit jinou uzeninu dle chuti)
  • 1 cibule
  • sádlo
  • kmín
  • světlá jíška
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybízové marmelády

 

Postup:

  1. Zelí i s nálevem dáme do kastrolu a necháme pozvolna dusit.
  2. Mezitím si vedle na sádle osmahneme slaninu, cibulku a zasypeme kmínem (Pokud je slanina tučná dost není třeba již sádlo). Zasypeme 3 lžícemi cukru a necháme pomalu karamelizovat. V případě červeného zelí přidáme i jednu lžíci rybízové marmelády.
  3. Do této směsi přidáme světlou jíšku a následně celou směs do kastrolu k zelí.
  4. Necháme chvilku dusit společně.
  5. Na závěr doporučujeme trochu tekutiny slévat (ale není to nutné).

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.