Odebírejte nás na YouTube
Dušená mrkev
Dušená mrkev, která se skvěle hodí k bramborám, pečivu či vepřovým výpečkům.
Ingredience:
- 500 g mrkve
- 2 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 200 ml vody
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno, hodíme do hrnce s olejem a necháme zesklovatět.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a koření, se kterým nešetříme.
- Promícháme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka (přibližně 20 minut).
- Občas je dobré směs promíchat a sledovat, zda se na dně nepřipaluje.
- Podáváme jako lehkou večeři, nebo přílohu k masům.
Tip:
Jakmile přidáváme koření, můžeme přidat také chilli pro zajímavější chuť.