Domácí kečup

Odebírejte nás na YouTube

Domácí kečup

Další z omáček, které lze použít k masu, hranolkům nebo například místo suga do pizzy.

Ingredience:

  • 150 ml 8% octa
  • 1 lžíce soli
  • 5 kuliček celého nového koření
  • 250 g jablek
  • 150 ml vody
  • 3 ks hřebíčku
  • 150 g cukru
  • 10 kuliček celého černého pepře
  • 250 g cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka mleté skořice
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 kg rajčat

 

Postup:

  1. Do připraveného kastrolu si dáme omytá, přepůlená a hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.
  2. Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, přibližně 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.
  3. Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.