Odebírejte nás na YouTube
Domácí kečup
Další z omáček, které lze použít k masu, hranolkům nebo například místo suga do pizzy.
Ingredience:
- 150 ml 8% octa
- 1 lžíce soli
- 5 kuliček celého nového koření
- 250 g jablek
- 150 ml vody
- 3 ks hřebíčku
- 150 g cukru
- 10 kuliček celého černého pepře
- 250 g cibule
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 špetka mleté skořice
- 2 ks bobkového listu
- 2 kg rajčat
Postup:
- Do připraveného kastrolu si dáme omytá, přepůlená a hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.
- Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, přibližně 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.
- Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.