Odebírejte nás na YouTube
Čokoládový fondant
Výborný fondant pro milovníky čokolády, který jednoduše zvládnete i doma!
Ingredience:
- 90g hořké čokolády (alespoň 70% kakaa)
- 90g Hera máslová příchuť
- 3 lžíce hladké mouky
- 90g třtinového cukru
- 3 vejce
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Troubu předehřejeme na 190°C.
- Ve vodní lázni rozehřejeme Heru s čokoládou a třtinovým cukrem. Sundáme z vodní lázně a až směs jemně vychladne (udržíme v ní prst), přidáme vejce a mouku. Jemně zamícháme.
- Směs dáme do formiček na muffiny nebo do malých vymazaných formiček a pečeme 8 minut. Důležité je, aby se upekl pouze okraj a vnitřek zůstal tekutý.
- Upečený fondant vyndáme z formiček a necháme zhruba 3 minutky chladnout.
- Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem a podáváme samotný, nebo s ovocem.