Čokoládový fondant

Výborný fondant pro milovníky čokolády, který jednoduše zvládnete i doma!

Ingredience:

  • 90g hořké čokolády (alespoň 70% kakaa)
  • 90g Hera máslová příchuť
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 90g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • moučkový cukr na posypání

 

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 190°C.
  2. Ve vodní lázni rozehřejeme Heru s čokoládou a třtinovým cukrem. Sundáme z vodní lázně a až směs jemně vychladne (udržíme v ní prst), přidáme vejce a mouku. Jemně zamícháme.
  3. Směs dáme do formiček na muffiny nebo do malých vymazaných formiček a pečeme 8 minut. Důležité je, aby se upekl pouze okraj a vnitřek zůstal tekutý.
  4. Upečený fondant vyndáme z formiček a necháme zhruba 3 minutky chladnout.
  5. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem a podáváme samotný, nebo s ovocem.