Čokoládové bonbony

V domácích podmínkách vyrobené čokoládové bonbony plněné kandovaným ovocem nebo kousky želé.

Ingredience:

  • 125 g ztuženého tuku
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g kakaa
  • 1 ks balíček pudinku s čokoládovou nebo kakaovou příchutí
  • 3 lžíce rumu
  • sušené a kandované ovoce, nebo želé

 

Postup:

  1. Tuk rozehřejeme, přidáme prosátý cukr, kakao, pudink, rum a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme (ale nevaříme), až směs zhoustne a je hladká.
  2. Do čokolády vmícháme nadrobno nakrájené ovoce nebo želé bonbony, nalijeme ji do malých formiček a po ztuhnutí vyklopíme.

 

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.