Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

Vařená řepa nakrájená na kolečka, marinovaná, ozdobená kolečky nebo natrhanými kousky kozího sýra.

Ingredience:

  • 3 ks červené řepy
  • 200 g kozího sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička bílého octa balsamico
  • kapka lanýžového oleje
  • špetka soli
  • voda s octem a solí na uvaření řepy
  • snítky listů zelené petrželky na ozdobu

 

Postup:

1. Svaříme asi 1 litr vody se 2 lžícemi octa a 1 lžící soli, řepu se slupkou vaříme v octové vodě tak 20 minut, až změkne.
2. Řepu vyjmeme a oloupeme, vychladlou nakrájíme na plátky nejlépe pomocí ozdobného nože (použijeme rukavice, řepa hodně barví).
3. Olivový oleje promícháme s bílým balsamico octem, solí a kapkou lanýžového oleje a necháme v chladu marinovat.
4. Na talíř servírujeme kolečka řepy s plátky (kolečky) kozího sýra, nebo sýr natrháme na kousky a promícháme s řepou.