Odebírejte nás na YouTube
Caesar salát s kuřecím masem
Listy římského salátu servírované s lahodným dresingem, tranšírovaným kuřecím prsíčkem, bylinkovými krutony a hoblinkami parmazánu.
Ingredience (4 porce):
- 600 g listy římského salátu
- 400 g kuřecích prsou
- 4 ks plátky toustového chleba
- panenský olivový olej
- drcený zelený pepř
- sůl
- 100 ml majonézy
- 25 ml smetany 31 %
- 50 g parmazánu
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Bornier)
- 1 ks sušeného rajčátka (pokud nemáme můžeme vynechat)
- 1 ks stroužek česneku
- 1 ks plátek ančovičky
Postup:
- Kuřecí prsa okořeníme pepřem, potřeme olivovým olejem a necháme marinovat v chladničce alespoň přes noc.
- Marinovaná kuřecí prsa osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé strany 2 minuty, přendáme na plech s mřížkou a necháme dopékat v troubě na teplotu 80 až 120 °C přibližně 30 minut.
- Toustový chleba zbavený kůrek nakrájíme na čtverečky, které pokapeme olivovým olejem a posolíme, rozložíme je na plech a pečeme na 120 °C cca 25 minut.
- Majonézu, parmazán, ančovičku, smetanu, hrubozrnnou hořčici, česnek,sušené rajčátko dáme společně do úzké vyšší nádoby a s pomocí ponorného mixéru vytvoříme Caesar dresink, podle potřeby dosolíme.
- Opláchnuté listy římského salátu natrháme na větší kousky, přidáme dresink, krutonky a vše společně dobře promícháme.
- Na salát nakrájíme kuřecí prsíčko a salát ještě ozdobíme hoblinkami parmazánu.