Caesar salát s kuřecím masem

Listy římského salátu servírované s lahodným dresingem, tranšírovaným kuřecím prsíčkem, bylinkovými krutony a hoblinkami parmazánu.

Ingredience (4 porce):

  • 600 g listy římského salátu
  • 400 g kuřecích prsou
  • 4 ks plátky toustového chleba
  • panenský olivový olej
  • drcený zelený pepř
  • sůl
  • 100 ml majonézy
  • 25 ml smetany 31 %
  • 50 g parmazánu
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Bornier)
  • 1 ks sušeného rajčátka (pokud nemáme můžeme vynechat)
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks plátek ančovičky

 

Postup:

  1. Kuřecí prsa okořeníme pepřem, potřeme olivovým olejem a necháme marinovat v chladničce alespoň přes noc.
  2. Marinovaná kuřecí prsa osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé strany 2 minuty, přendáme na plech s mřížkou a necháme dopékat v troubě na teplotu 80 až 120 °C přibližně 30 minut.
  3. Toustový chleba zbavený kůrek nakrájíme na čtverečky, které pokapeme olivovým olejem a posolíme, rozložíme je na plech a pečeme na 120 °C cca 25 minut.
  4. Majonézu, parmazán, ančovičku, smetanu, hrubozrnnou hořčici, česnek,sušené rajčátko dáme společně do úzké vyšší nádoby a s pomocí ponorného mixéru vytvoříme Caesar dresink, podle potřeby dosolíme.
  5. Opláchnuté listy římského salátu natrháme na větší kousky, přidáme dresink, krutonky a vše společně dobře promícháme.
  6. Na salát nakrájíme kuřecí prsíčko a salát ještě ozdobíme hoblinkami parmazánu.