Odebírejte nás na YouTube
Bylinkové máslo
Takto připravené bylinkové máslo zajisté oceníme k rychlé večeři, grilovanému masu, nebo pečeným bramborám.
Ingredience:
- 250 g másla (nenahrazujeme margarínem)
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička česneku
- sůl
Postup:
- Necháme si povolit máslo v teple, aby se nám s ním lépe manipulovalo, pro snadnější manipulaci ho můžeme nakrájet na menší kostičky.
- Poté máslo vložíme do mísy a vidličkou postupně přimícháme sůl a bylinky. Množství soli a bylinek volíme podle vlastní chuti (kdo nemá rád sůl, tak jí může zcela vynechat).
- Pečlivě promíchané máslo můžeme ponechat v nádobě, vytvarovat pomocí tvarovátek, nebo pomocí folie z něj udělat váleček.
- Máslo dáme do lednice a necháme alespoň 12 hodin uležet (nejlépe 24 hodin).
- Podáváme s chlebem, k grilovanému masu, nebo použijeme v dalších receptech.
Tip:
Pokud nemáme po ruce čerstvé bylinky, můžeme použít sušené, nebo kupovanou směs (například provensálské koření).