Bulgur s houbami

Uvařený bulgur promíchaný s podušenou zeleninou a houbami, dochucený pepřem, solí, petrželkou a utřeným česnekem.

Ingredience:

  • 250 g bulguru
  • 300 g čerstvých mladých hřibovitých hub nebo mladých holubinek
  • 2 ks stroužku česneku
  • 3 ks masité papriky (nejlépe různé barvy)
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • pepř a sůl
  • olej

 

Postup:

  1. Bulgur propláchneme 3x studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, mírně osolíme a vaříme 15 minut doměkka.
  2. Uvařený bulgur necháme 5 minut odstát, scedíme, znovu propláchneme a necháme okapat.
  3. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, papriky na proužky, osolíme, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
  4. Sundáme pokličku vysmahneme přebytečnou tekutinu, promícháme z uvařeným bulgurem, nasekanou petrželkou, ochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem.
  5. Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo naloženými okurkami.