Bramborová tortilla s chorizem a žampiony

Na pánvi na oleji opečené plátky brambor, promíchané se zeleninou a zalité rozšlehanými vejci, pod pokličkou zapečené do ztuhnutí vajíček.

Ingredience:

  • 6 ks brambor střední velikosti
  • 4 ks vejce
  • 2 ks menší cibule
  • 1 ks chorizo klobásy
  • 1 hrst zeleného hrášku (mraženého)
  • 1 hrst nakrájených žampionů
  • pepř
  • olej
  • sůl

 

Postup:

1. Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3 mm silné.
2. Ve velké (širší) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily, raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly.
3. Na druhé menší, ale hlubší, pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme a opepříme, nakonec ve směsi prohřejeme hrášek.
4. Brambory vyjmeme z oleje (můžeme osušit přebytečný olej) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout.
5. Pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany, to už trvá jen chvilku, krájíme na dílky a teplé podáváme.

 

TIP:

Milovníci pálivého můžeme přidat kousky pálivé papričky.