Odebírejte nás na YouTube
BBQ žebírka
Vepřová žebírka z bůčku naložená přes noc v BBQ marinádě. Předpečená v troubě a potom ugrilovaná.
Ingredience:
- 800 g vepřových žebírek (z bůčku)
- 1 láhev Hellmann’s Australian Sweet Grill grilovací omáčky
- drcený barevný pepř
- sůl (nejlépe hrubozrnná)
Postup:
- Vepřová žebírka omyjte, osušte a jemně posolte.
- Pořádně potřete grilovací omáčkou Hellmann’s Australian Sweet Roast.
- Vložte do hlubšího pekáčku a přikryjte potravinovou fólií.
- Nechte v ledničce marinovat zhruba 30 minut.
- Troubu rozpalte na 140 °C (horkovzdušnou na 120 °C) a žebírka v ní 45 minut pečte.
- Po upečení je znovu potřete grilovací omáčkou Hellmann’s Australian Sweet Roast a posypte drceným barevným pepřem, krátce dopečte na rozpáleném grilu z každé strany do křupava.
- Chvilku nechte odpočinout a pak je nakrájejte na jednotlivé porce.
- Podávejte se zbylou grilovací omáčkou.
Doporučení:
20-30 minut před grilováním nebo pečením vyndejte maso z ledničky. Pokud je na žebrech vrstva masa vyšší jak 3 cm, pečte je v troubě po dobu 60 minut. Zbytek marinády k servírování nelze použít.