Odebírejte nás na YouTube
Barevný salát z grilované zeleniny
Horký salát připravený z několika druhů grilované zeleniny naložené v oleji, grilovacím koření a drceném pepři. Přelitý Bylinkovým dressingem.
Ingredience:
- 0.5 kg menších brambor
- 1 sklenička SPAK Bylinkového dressingu
- 3 ks barevné papriky
- 1 ks lilku
- další zelenina podle chuti (cuketa, rajčata, brokolice)
- petrželka a různé bylinky na ozdobu
- grilovací koření
- drcený pepř
- olej
- sůl
Postup:
1. Brambory a ostatní zeleninu nakrájíme na větší kousky.
2. Smícháme s 3 lžícemi oleje, solí, kořením a pepřem.
3. Rozprostřeme do větší zapékací mísy a dáme na asi 10 až 15 minut pod gril, občas zeleninovou směs promícháme.
4. Hotový salát posypeme petrželkou a bylinkami.
Doporučení:
Podáváme horký se SPAK Bylinkovým dressingem buď jako lehké zeleninové jídlo, nebo jako velmi chutnou přílohu k masu či sýru.
Pokud chceme mezi zeleni přidat i brambor, nezapomeneme, že je brambor potřeba dělat déle - tedy grilujeme nejdříve jen samotné brambory a po změknutí přidáme zbylou zeleninu.