Špíz

Odebírejte nás na YouTube

Špíz

Rychlá pochoutka vhodná nejen na gril.

Ingredience:

  • 4 ks silnějších párků (nebo kuřecí maso)
  • 2 ks červených paprik
  • 2 ks menší cibule
  • 200 g tvrdého sýra
  • 3 lžíce ostrého kečupu
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžíce worcesterové omáčky
  • olej

 

Postup:

  1. Párky nakrájíme na silnější kolečka, sýr a papriku na kostičky, oloupané cibule na osminky a vše střídavě napichujeme na špejle, nebo jehly.
  2. Smícháme kečup, hořčici, worcesterovou a sójovou omáčku a vytvoříme si tak omáčku na maso.
  3. Špízy položíme na kusy alobalu pokapaného olejem, potřeme z obou stran omáčkou, zabalíme a grilujeme asi 15 minut.


TIP:

Jednu papriku můžeme nahradit například žlutou, nebo zelenou, jídlo tak bude barevnější. Kdo nemá rád párky, můžeme je nahradit kuřecím masem, nebo je kompletně vynechat.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.