Odebírejte nás na YouTube
Baklažány plněné masem a šunkou
Teplý předkrm z opečených lilků, naplněných směsí z dužiny, kousků pečeného masa a šunky, spojená vejci, naplněné lilky nakonec zapečené v troubě.
Ingredience:
- 2 ks středně velké baklažány (lilky)
- 1 ks vejce
- 150 g pečeného vepřového masa
- 50 g šunky
- 40 g másla
- 3 lžíce strouhanky
- 1 lžíce oleje
- mletý pepř
- sůl
Postup:
1. Z baklažánů odkrojíme zbytek stopky s okvětím, rozkrojíme je podélně na půlky, osolíme a krátce opečeme na oleji.
2. Vyjmeme je, po okapaní oleje lžičkou vydlabeme měkkou dužinu, kterou posekáme.
3. K dužině přidáme maso a šunku pokrájené na jemné hranolky, vejce, 1 lžíci strouhanky, pepř, sůl a promícháme.
4. Směsí naplníme půlky baklažánů, vložíme je do zapékací misky, posypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20-30 minut.