Bábovka s ovocem a medem

Odebírejte nás na YouTube

Bábovka s ovocem a medem

Bábovka pro začátečníky s chutí medu a karamelového pudinku, vláčná díky nakrájenému ovoci.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek ,léka
  • 1/2 hrnku rozpuštěné a vychladlé hery
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/3 hrnku tekutého medu
  • 12 ks ovoce nakrájeného na menší kousky (lze použít blumy, jahody, jablka,...)
  • 2 ks vejce
  • 1 ks karamelového pudinkového prášku
  • 1 ks prášku do pečiva
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • hrubá mouka na vysypání
  • olej na vymazání formy

 

Postup:

1. Med s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a heru a ještě chvíli šleháme.
2 V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs a nakonec mléko se švestkami.
3. Třetinu těsta přelijeme do menší misky a obarvíme kakaem – asi dvěma lžícemi.
4. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme třetinu světlého těsta, pak tmavého a zakončíme opět světlým.
5. Pečeme při 170° C propečenost těsta zkusíme tak, že do bábovky zapíchneme špejli, na kterou se nesmí chytat syrové těsto – musí zůstat suchá.