Odebírejte nás na YouTube
Vepřové ražniči
Grilované vepřové špízy se slaninou a klobásou.
Ingredience:
- 400 g vepřového masa
- 1/2 klobásy
- 4 menší cibule
- 80 g slaniny
- sůl, pepř
- olej
Postup:
- Vepřové maso pokrájíte přes vlákna na řízky, naklepete je a opět překrojíte na kostky.
- Potřete olejem a dáte do misky a do lednice odpočívat.
- Mezitím si nakrájíte na kolečka klobásu a cibuli a na kostky slaninu.
- Vyndáte maso, prosolíte, opepříte.
- Na špejle, které jste si předtím namočili do vody, napichujete střídavě maso, klobásu, cibuli a slaninu a grilujete ze všech stran.
Tip:
Místo špejlí můžeme samozřejmě použít přímo jehly na maso. V druhém kroku můžeme také přidat k masu grilovací koření, nebo naše oblíbené bylinky (ale takto naložené maso je ideální nechat uležet přes noc). Místo grilu můžeme pokrm také připravit v troubě.