Rybízové víno

Odebírejte nás na YouTube

Rybízové víno

Zkuste si doma udělat domácí rybízové víno.

Ingredience:

  • 3 litry rybízu
  • cukr
  • voda

 

Postup:

  1. Připravíme si 15 L demižon, který vymyjeme, dále bude třeba tzv. bulkátko, špunt a trochu plastelíny.
  2. Rybíz otrháme od zelených stonků a kuličky si naměříme tak, abychom měli 2 - 3 litry rybízu (lépe více). Ty vsypeme do demižonu.
  3. Svaříme vodu s cukrem. Na 10 l vody přijdou 2 kg cukru. Připravíme si potřebné množství v tomto poměru. Vodu necháme zcela vychladnout.
  4. Rybíz zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za 2 - 3 měsíce. Během této doby hlídáme, abychom měli vždy v bulkátku vodu.
  5. Hotové domácí rybízové víno pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.