Rajčatové sugo

Odebírejte nás na YouTube

Rajčatové sugo

Sugo pomodoro, nebo také rajčatová omáčka je nepostradatelnou součástí italské kuchyně. Sugo je ideální základ některých omáček, nebo je skvělé na domácí pizzu.

Ingredience:

  • rajčata
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl


Postup:

  1. Rajčata očistíme, odstopkujeme a pořádně omyjeme. 
  2. Následně všechna rajčata rozpůlíme a lžicí odstraníme tekutý vnitřek (semínka s vodou).
  3. Zbytek rajčat dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a vaříme, dokud všechna rajčata úplně nerozvaříme.
  4. Vzniklou směs rozmixujeme (nebo propasírujeme).
  5. Hrnec dáme opět na plotnu a přidáme podle chuti sůl, olivový olej a nahrubo nakrájenou bazalku.
  6. Směs dáme do zavařovacích sklenic a zavařujeme půl hodiny na 85°C. 
  7. Sugo můžeme využít jako základ na pizzu či různých omáček.