Porthaus

Odebírejte nás na YouTube

Porthaus

Smažené řízky z plátků hovězí roštěné nebo pravé svíčkové, ochucené česnekem, pepřem a solí.

Ingredience:

  • 800 g roštěná z mladého býka nebo pravá svíčková
  • 2-4 ks stroužky česneku
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • mléko
  • vejce
  • pepř
  • sůl
  • olej

 

Postup:

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
  2. Ochucené maso potom obalíme v mouce, v rozšlehaných a mlékem naředěných, mírně osolených vejcích a nakonec ve strouhance.
  3. Smažíme v dobře rozpáleném oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.

 

Doporučení:
Když řízky naložíte den předem do česneku, budou mít pak výraznější chuť.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.