Porthaus

Smažené řízky z plátků hovězí roštěné nebo pravé svíčkové, ochucené česnekem, pepřem a solí.

Ingredience:

  • 800 g roštěná z mladého býka nebo pravá svíčková
  • 2-4 ks stroužky česneku
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • mléko
  • vejce
  • pepř
  • sůl
  • olej

 

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
2. Ochucené maso potom obalíme v mouce, v rozšlehaných a mlékem naředěných, mírně osolených vejcích a nakonec ve strouhance.
3. Smažíme v dobře rozpáleném oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.

 

Doporučení:
Když řízky naložíte den předem do česneku, budou mít pak výraznější chuť.