Pikantní bůček

Ve vodě uvařený bůček, potřený pikantní kašičkou, dobře uležený, servírovaný nakrájený na plátky spolu s chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Ingredience:

  • 1 kg libovějšího bůčku
  • 4-6 ks stroužků česneku
  • 1 ks bobkový list
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička sladká mletá paprika
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička tabasca
  • několik kuliček černého pepře
  • několik kuliček nového koření
  • voda
  • sůl

 

Postup:

1. Bůček dáme do hrnce, zalijeme vodou přidáme nové koření, bobkový list, sůl a vaříme do měkka.
2. Uvařený bůček vyndáme, vývar použijeme na ovarovou polévku, teplý bůček potřeme ze všech stran kašičkou z chilli, kari, tabasca, worcesterské omáčky, papriky a se solí utřeného česneku a zabalíme do alobalu.
3. Vychladlý dáme do lednice a necháme 7 dní uležet (není podmínkou).
4. Podáváme krájený na plátky s chlebem, nakládanou zeleninou a chlazeným pivem.