Odebírejte nás na YouTube
Pečený čaj
V troubě upečené ovoce spolu s cukrem, skořicí, rozinkami a kořením, dané do zavařovacích skleniček, přelité horkou vodou.
Ingredience:
- 3 kg ovoce (jablka, hrušky, třešně, maliny, rybíz,...)
- 750 g krystalového cukru
- 50 ml rumu
- 1 sáček rozinek
- 3-4 lžičky mleté skořice
- zavařovací sklenice s uzávěrem
Postup:
- Očištěné, opláchnuté ovoce zbavíme jadřinců, stopek a nakrájíme na drobnější kousky, dáme na plech.
- Přisypeme rozinky, polijeme rumem a posypeme cukrem a skořicí, vše důkladně promícháme.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 2 hodiny, občas směs na plechu promícháme.
- Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které důkladně zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
- Čaj servírujeme tak, že do hrnečku dáme 2 až 3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou, necháme vyluhovat a pak ihned podáváme, takto připravený čaj necedíme!