Pampeliškový sirup

Odebírejte nás na YouTube

Pampeliškový sirup

Ne nadarmo se pampeliška označuje jako smetánka lékařská – už naše prababičky věděly o jejích léčivých účincích. Připravte si s námi pampeliškový sirup.

Ingredience:

  • 100 ks pampeliškových květů
  • 700 ml vody
  • 1 kg cukru krystal
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové citrónové

 

Postup:

    1. Sebrané květy dáme do větší nádoby, zalijeme horkou vodou a necháme do druhého dne vyluhovat.
    2. Druhý den vše přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátno do hrnce a vaříme s cukrem, až směs začne houstnout.
    3. Poté přidáme kyselinu citrónovou kvůli konzervaci a povaříme.
    4. Ještě horký sirup dáváme do sklenic.
    5. Konzumovat můžeme ihned po zchladnutí, množství volíme dle chuti.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.