Letní sangria
Další varianta osvěžujícího nápoje z vína, citronové limonády, likéru a ovoce.
Ingredience:
- 500 ml citronové limonády
 - 60 ml bílého rumu
 - 750 ml bílého vína (ryzlink)
 - 125 g čerstvých jahod
 - 2 lžíce likéru Grand Marnier
 - 1 ks pomeranče
 - 1 ks nektarinky
 - kostky ledu
 - džbán a vhodné sklenice s brčky a koktejlovými lžičkami
 
Postup:
- Do velkého džbánu nasypeme pokrájené jahody, plátky pomeranče i s kůrou, nektarinky.
 - Ovoce zalijeme rumem a likérem, necháme 30 minut v lednici stát.
 - Po půl hodině džbán doplníme i o víno a limonádu.
 - Sangriu rozléváme do sklenice vyplněných kostkami ledu.
 
TIP:
Můžeme podávat s kousky libovolného ovoce, nápoj tak bude lépe vypadat.