Letní sangria

Další varianta osvěžujícího nápoje z vína, citronové limonády, likéru a ovoce.

Ingredience:

  • 500 ml citronové limonády
  • 60 ml bílého rumu
  • 750 ml bílého vína (ryzlink)
  • 125 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce likéru Grand Marnier
  • 1 ks pomeranče
  • 1 ks nektarinky
  • kostky ledu
  • džbán a vhodné sklenice s brčky a koktejlovými lžičkami

 

Postup:

1. Do velkého džbánu nasypeme pokrájené jahody, plátky pomeranče i s kůrou, nektarinky.
2. Ovoce zalijeme rumem a likérem, necháme 30 minut v lednici stát.
3. Po půl hodině džbán doplníme i víno a limonádu.
4. Sangriu rozléváme do sklenice vyplněných kostkami ledu.

 

TIP:

Můžeme podávat s kousky libovolného ovoce, nápoj tak bude lépe vypadat.