Odebírejte nás na YouTube
Kedlubnové zelí
Příloha k masu a knedlíku ve variaci z kedlubny.
Ingredience:
- 1 - 2 lžičky octa
- 5 ks kedlubny
- 1 ks cibule
- 1 - 2 lžičky oleje
- 2 ks brambor
- mletý kmín
- cukr
- sůl
Postup:
- Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Střední cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky.
- Cibulku osmahneme na troše oleje, přidáme kedlubny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme.
- Do základu na kedlubnové zelí přidáme najemno nastrouhané brambory a znovu dusíme asi 10 minut, až nám zelenina změkne.
- Kedlubnové zelí nakonec dochutíme cukrem, octem a podle chuti můžeme ještě přisolit.