Kávový likér

Přinášíme tip na výborný domácí kávový likér, který si vyrobíte hravě doma.

Ingredience:

  • cukr krupice 3 hrnky
  • káva 3/4 hrnku (Instantní granule)
  • vanilka 1 kus (podélně rozříznutá)
  • pomerančová kůra 1 plátek
  • vodka 500 mililitrů

 

Postup:

1. V silnostěnném kastrolu uveďte do varu 500 ml vody, přidejte cukr a kávu a snižte plamen na co nejnižší. Promíchávejte, až se cukr a káva rozpustí. Nechte vychladnout.

2. Do vychladlé oslazené kávy vmíchejte vodku a směs rozlijte do pěkných lahviček. Do některých vložte rozříznutou vanilku, do jiných pomerančovou kůru a nechte vzniklé likéry při pokojové teplotě stát 3 až 6 týdnů, aby se všechny chutě prolnuly.