Odebírejte nás na YouTube
Karbanátky z ovesných vloček
Nabobtnalé ovesné vločky smíchané s vejcem, sýrem a dalšími ingrediencemi, vypracované do tvaru karbanátku, obalené ve strouhance a usmažené.
Ingredience:
- 250 g ovesných vloček
- 100 g uzeného sýra
- 1 ks cibule
- 1 ks vejce
- 1 ks stroužek česneku
- mléko nebo voda
- strouhanka
- majoránka
- pepř
- sůl
- olej na smažení
Postup:
1. Vločky zalijeme přiměřeným množstvím mléka nebo vody a necháme je nejméně 1 hodinu bobtnat, jakmile nabobtnají, pokud jsme dali moc tekutiny tak ji vymačkáme.
2. Do vloček přidáme jemně nakrájenou cibuli, celé vejce, nastrouhaný sýr a prolisovaným česnekem, směs dochutíme majoránkou, pepřem a dle chuti osolíme.
3. Všechny suroviny dobře propracujeme a vytvoříme malé karbanátky, které nakonec obalíme ve strouhance.
4. Připravené ovesné karbanátky smažíme v dobře rozpáleném tuku na pánvičce nebo lépe ve fritovacím hrnci dozlatova.