Jahodová bowle

Odebírejte nás na YouTube

Jahodová bowle

Nejlépe drobné lesní jahody pokapané likérem, potopené ve víně ochucené cukrem a cukrovým sirupem, těsně před podáváním zalité sodovkou nebo šumivým vínem.

Ingredience:

  • 500 g nejlépe lesních jahod
  • 200 g cukru
  • 1,5 l červeného vína
  • 0,2 l cukrového sirupu
  • 3 cl maraskinového likéru (lze nahradit: griotkou nebo cherry-brandy)
  • láhev sodovky nebo láhev šumivého ovocného vína

 

Postup:

  1. Očištěné jahody vložíme s cukrem ve vrstvách do velké skleněné mísy, pokapeme je maraskinovým likérem a nalijeme na ně tolik vína, aby byly potopeny, postavíme asi na 1 hodinu k ledu, občas lehce zamícháme.
  2. Přilijeme zbylé vychlazené víno, podle chuti dosladíme cukrovým sirupem a znovu dáme na led nachladit.
  3. Teprve těsně před samotným podáváním jahodové bowle přilijeme buď dobře vychlazenou sodovku, nebo šumivé ovocné víno.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.