Čajový grog

Z čaje, sirupu, citrónové šťávy a rumu připravený chutný horký nápoj.

Ingredience:

  • 4 cl rumu
  • 6 cl slabého černého čaje
  • 6 cl svařeného červeného vína se skořicí
  • 2 cl citrónové šťávy
  • 3 cl cukrového sirupu

 

Postup:

1. Do menšího hrnce nalijeme skořicové víno (svaříme červené víno s kouskem skořice), cukrový sirup a čaj, postavíme na oheň a přivedeme k varu.
2. Odstavíme, přidáme citrónovou šťávu.
3. Horký nápoj nalijeme do předem zahřáté sklenice, dolijeme rumem a podáváme se lžičkou.

 

Poznámka:

Grog je nápoj silnější než punč a připravuje se hlavně z horké vody a některé lihoviny (araku, rumu, whisky, koňaku) a cukru nebo medu. Další ingredience používáme např.: čaj, citrusové šťávy, hřebíček nebo skořici.