BBQ žebírka

Vepřová žebírka z bůčku naložená přes noc v BBQ marinádě. Předpečená v troubě a potom ugrilovaná.

Ingredience:

  • 800 g vepřových žebírek (z bůčku)
  • 1 láhev Hellmann’s Australian Sweet Grill grilovací omáčky
  • drcený barevný pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Vepřová žebírka omyjte, osušte a jemně posolte.
  2. Pořádně potřete grilovací omáčkou Hellmann’s Australian Sweet Roast.
  3. Vložte do hlubšího pekáčku a přikryjte potravinovou fólií.
  4. Nechte v ledničce marinovat zhruba 30 minut.
  5. Troubu rozpalte na 140 °C (horkovzdušnou na 120 °C) a žebírka v ní 45 minut pečte.
  6. Po upečení je znovu potřete grilovací omáčkou Hellmann’s Australian Sweet Roast a posypte drceným barevným pepřem, krátce dopečte na rozpáleném grilu z každé strany do křupava.
  7. Chvilku nechte odpočinout a pak je nakrájejte na jednotlivé porce.
  8. Podávejte se zbylou grilovací omáčkou.

 

Doporučení:

20-30 minut před grilováním nebo pečením vyndejte maso z ledničky. Pokud je na žebrech vrstva masa vyšší jak 3 cm, pečte je v troubě po dobu 60 minut. Zbytek marinády k servírování nelze použít.