Odebírejte nás na YouTube
Kuřecí čína
Vynikající recept na rychlou a snadnou kuřecí čínu se zeleninou.
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- 1 červená kapie
- 1 cibule
- 1/2 konzervy kukuřice
- 1 sterilované žampiony
- sojová omáčka
- lžička koření na čínu
- lžička kari
- lžička mletého zázvoru
- 1 vrchovatá lžíce škrobu (solamyl)
- 2 stroužky česneku
- olej
- pepř
- sůl
Postup:
- Omyté a očištěné maso pokrájíme na nudličky a dáme do misky, posypeme kořením na čínu, zázvorem, pepřem a zasypeme škrobem. Vše důkladně promícháme, aby se nakrájené maso obalilo.
- Cibuli a papriku pokrájíme na proužky.
- Dáme si rozehřát olej do hlubší pánve a zprudka opékáme kuřecí maso, když máme maso opečené ze všech stran, přidáme zeleninu, žampiony bez nálevu a kukuřici.
- Podlijeme sojovou omáčkou (cca 3 lžíce) a trochou vody (cca 2 lžíce), přidáme kari a česnek, promícháme a necháme zeleninu změknout zhruba 10-15 minut.
- Můžeme dochutit solí nebo čili (sojovou omáčku dáváme dle chuti, zeleninu můžeme použít dle libosti).
- Podáváme nejlépe s rýží, nebo s domácími hranolky.
Tip:
Místo papriky, žampionů a kukuřice můžeme použít libovolnou zeleninu, kterou máme zrovna doma. Například mungo klíčky, jarní cibulku, mrkev nakrájenou na nudličky, nebo bambusové výhonky.