Odebírejte nás na YouTube
Zimní čaj
Čaj na zahřátí za dlouhých zimních večerů.
Ingredience (na 1 kg ovoce):
- ovoce jahody, maliny, jablka, hrušky, broskve, nejvíce by mělo být rybízu
- 125 g cukr
- 2 ks hřebíček
- badyán
- 1 voda
- 0,3 l hnědý rum
- skořice v množství podle vaší chuti
Postup:
- Drobné ovoce ponecháme v celku, větší nakrájíme na menší kousky (přibližně stejně velké) a dáme vařit do hrnce s cukrem, vodou a kořením.
- Vše povaříme cca 20 minut a nakonec přidáme rum.
- Čaj ihned dáváme do sklenic, zavíčkujeme a "zavaříme" otočením dna vzhůru.
- Množství, které dáváme do hrnku se liší, podle toho jaké jsme zvolili ovoce, nicméně 1 - 2 lžíce postačí. V hrnku směs promícháme s horkou vodou a necháme pár minutek odležet, než budeme pít.