Odebírejte nás na YouTube
Vídeňská roštěná
Vídeňská roštěná s cibulkou. Výborný recept na snadný a velmi chutný oběd.
Ingredience:
- 1 kg hovězí roštěné
- 300 ml masového vývaru
- 5 ks velké cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 80 g másla
- pepř a sůl
Postup:
- Oloupeme a očistíme cibuli, jednu nakrájíme na jemno a ostatní na kolečka.
- Očistíme maso a nakrájíme ho na pět stejně velkých plátků.
- Maso z obou stran osolíme a opepříme.
- Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém pozvolna osmažíme dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli.
- Na další pánvi si ohřejeme olej a roštěnky zprudka a z obou stran osmažíme, následně je zabalíme do alobalu.
- Pánev nečistíme a ihned tam přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou zaprášíme moukou a osmažíme dozlatova.
- Jakmile je cibulka zlatavá, přidáme k ní vývar a vaříme do zhoustnutí, vzniklou omáčku osolíme a opepříme.
- Na talíř servírujeme roštěné přelité omáčkou a dozdobené smaženými kroužky cibule.