Odebírejte nás na YouTube
Vaječný koňak
Není nad to zpříjemnit si den domácím vaječným koňakem.
Ingredience:
- 8 žloutků
- 40 g vanilkového cukru
- 1/2 vanilkového lusku
- 1 Salko
- 1 l plnotučného mléka
- 1 tučná šlehačka (31%)
- rum (podle chuti)
Postup:
- Žloutky našleháme šlehačem do pěny. Poté přilijeme Salko a mléko a šlehačku a vařečkou vmícháme.
- Pak směs přelijeme do hrnce se silným dnem, přidáme dřeň z vanilkového lusku a pomalu prohříváme na mírném plameni (pořád mícháme). Směs by neměla vřít, ale prohříváme tak dlouho, dokud směs nezačne houstnout a tvořit pěnu.
- Poté hrnec přendáme do dřezu se studenou vodou a za stálého míchání chladíme. Až je směs studená, tak vmícháme rum. Stačí přibližně cca 3dcl rumu, ale záleží čistě na vás. Po vychladnutí směs udržujte v chladnu (nejlépe v lednici).