Odebírejte nás na YouTube
Tatarák z hovězího masa
Jedna z mnoha variant na hovězí tatarák.
Ingredience:
- 400 g pravé svíčkové (lze nahradit jihoamerickou kýtou nebo hovězím zadním)
- 2 ks vejce
- 1 ks větší cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
Postup:
- Maso dvakrát až třikrát pomeleme, nebo ho naškrábeme nožem.
- Do namleté hmoty přidáme nejemno nasekanou cibuli, utřený česnek, hořčici, kečup, worchesterskou omáčku.
- Tatarák ještě osolíme, okořeníme pepřem, mletou paprikou, mletým kmínem.
- Nakonec přimícháme žloutky, masovou směs dobře promícháme a dáme vychladit.
Doporučení:
K masu podáváme topinky a cibuli. Chceme-li ostřejší tatarák, dochucujeme ho ještě chilli omáčkou nebo kořením tabasco. Kdo se bojí jíst syrové žloutky, může je vynechat.