Odebírejte nás na YouTube
Steak z tuňáka s dýňovým pyré
Zkuste recept na steak z tuňáka, doplněný o jemné dýňové pyré.
Ingredience:
- steak z tuňáka
- čerstvě drcený pepř čtyř barev
- hrubá mořská sůl
- avokádový olej
- menší dýně hokkaido
- máslo
- citronová šťáva
- kopr
- čerstvě drcený pepř
- sůl
Postup:
Tuňáka osušte, z obou stran potřete avokádovým olejem a posypte pepřem a solí. Připravený steak zprudka opečte na suché a rozpálené pánvi. Z každé strany asi minutu (při výšce steaku 2,5 cm). Očištěnou a pokrájenou dýni uvařte v osolené vodě do měkka. Poté rozmačkejte na kaši, ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Zjemněte plátkem másla. Při servírování hotový steak zakápněte trochou oleje a kaši dozdobte koprem.