Odebírejte nás na YouTube
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Vývar je grunt a není nad to jej obohatit například domácími játrovými knedlíčky.
Ingredience:
- 1 l drůbežího vývaru podle základního receptu
- 1 větší mrkev, nakrájená
- 1 cm silný plátek celeru, nakrájený
- 1 petržel, nakrájená
- hrst nasekané petrželky
- případně obrané kuřecí maso
Ingredience (na knedlíčky):
- 100 g kuřecích jater, očištěných
- 30 g másla nebo tuku sebraného z vývaru
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl a pepř
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1/2 lžičky majoránky
- špetka muškátového oříšku
- 100 g strouhanky z bílého pečiva
Postup:
- Nejprve si připravte knedlíčky - všechny suroviny na ně, s výjimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka.
- Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček) a to přibližně o velikosti drobného vlašského ořechu.
- Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj mrkev, celer, kořenovou petržel a knedlíčky a asi sedm minut povařte.
- Přidat můžete i obrané maso.
- Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.