Odebírejte nás na YouTube
Ratatouille
Na pánvi orestované kousky lilku, papriky, cukety, pak cibule a nakonec i plátky česneku, vše smíchané dohromady a ochucené kořením a bylinkami.
Ingredience:
- 1 ks větší lilek
- 1 ks cukety
- 1 ks větší červené papriky
- cca 5 ks rajčat
- 3 ks stroužky česneku
- 2 ks cibule
- 1 hrst posekaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, oregáno)
- olivový olej
- sůl
Postup:
1. Všechnu zeleninu včetně cibule nakrájíme na přibližně stejně velké díly (ne příliš malé, cca 2×2 cm) , česnek na plátky.
2. Při přípravě ratatouille je důležité postupně opékat každou zeleninu zvlášť, takže nejprve rozpálíme na pánvi olej a opečeme lilek, pěkně dohněda, hotový lilek vyjmeme, dáme do připravené misky a pokud nám vpil všechen olej, trošku na pánev přilijeme, teď restujeme papriku, opět vyndáme k lilku, restujeme cuketu a dáme opět k již odložené zelenině.
3. Nakonec osmažíme cibuli, pak přihodíme česnek, necháme zavonět a rajčata, ta jenom párkrát přehodíme.
4. Na pánev vrátíme všechnu zeleninu, posypeme bylinkami a osolíme, promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.
Doporučení:
Lilek, cuketa, paprika a rajčata by měla být zastoupena v pokrmu stejným dílem. Zelenina musí zůstat na skus křupavá, nesmíme ji rozvařit. Proto se každá zelenina připravuje zvlášť a věřte, že je to velký rozdíl, pokud všechnu zeleninu restujete zvlášť nebo dohromady.