Žampionová polévka
Na másle restovaná cibule a žampiony zalité zeleninovým vývarem, rozmixováno do hladké polévky a to vše zjemněno smetanou....
Čtěte víceZeleninový vývar
Domácí zeleninový vývar se hodí na přípravu řady dalších receptů, ale je vhodný i jako samostatná polévka.
Čtěte vícePolévka z pečené mrkve
Cukrem posypaná mrkev, česnek a cibule zapečená v troubě, zelenina chvíli povařená ve vývaru, nakonec rozmixovaná, ochucená k...
Čtěte víceKaldoun
Polévka uvařená z husích drůbků a kořenové zeleniny, zahuštěná jíškou, doplněná o nudle, případně i o játrové knedlíčky....
Čtěte víceHovězí vývar
Klasický hovězí vývar, čirý, silný a voňavý patří neodmyslitelně do české kuchyně.
Čtěte víceŠpenátová polévka s nivou
Polévka z mražených špenátových listů zjemněná smetanou, ochucená česnekem a strouhaným sýrem.
Čtěte více